Skip navigation

Tag Archives: interview question


For questions: ebay paypal (csc client) UI Developer interview questions

  1. a
  2. c
  3. b
  4. c
  5. d
  6. a
  7. d
  8. b
  9. a
  10. c
  11. b
  12. a
  13. d
  14. d
  15. d
  16. c
  17. a
  18. c
  19. d
  20. a

For missed answers, please leave your comments.

Thanks Livi for reviewing & comments!!


Answers

Will update the answer soon. Please add answers if you know in comments.

1) What will be the DTD/system identifier for a HTML 4.01 Transitional document?
a) http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd
b) http://www.w3.org/TR/html4/transitional.dtd
c) http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd
d) None of the above

2) In an unordered list what is the default value for “type”
a) Square
b) Circle
c) Disc
d) None of the above

3) The “size” attribute of the <select> element refers to
a) number of items a user can select
b) number of visible items displayed
c) height of the select list box
d) number of items in the list

4) To support Chinese/Japanese characters what should be the character set declaration in HTML document?
a) content = “text/html; charset=ISO-8859-1”
b) content=”unicode/html; charset=utf-8”
c) content=”text/html; charset-utf-8”
d) content=”unicode/html; charset=SHIFT-CIS”

5) If both checkboxes are CHECKED when the form is submitted, what data is sent to the server?
<input type=checkbox name=c1 value=on>
<input type=checkbox name =c1 value=true>
a) c1=checked
b) checkbox[0]=true
c) checkbox[1]=true
d) c1=on, c1=true
e) c1=on

6) Identify the valid Id/Name pair declaration in the below list
a) id=”text_” name=”_1mark”
b) id=”el:acc_x” name=”acc–view”
c) id=”b.o.x” name=”$block”
d) None of the above

7) Which stylesheet will be used when the page is printed from the browser’s print command with the below code?
<link rel=”stylesheet” type=”text/css” href=”core.css”>
<link rel=”stylesheet” type=”text/css” media=”screen” href=”comman.css”>
a) core.css
b) common.css
c) core.css + common.css
d) Varies from browser to browser
8. Which of the below browser(s) will render display:run-in correctly?
a) IE7 & FF2.0
b) IE8 & Opera 9+
c) IE7 only
d) IE8 & FF3.5
e) IE7 & Safari

9) How much will be the space/gap between the below elements?
<div style=”margin:15px;background-color:blue”>Beautiful</div>
<div style=”margin:20px;background-color:grey”>Rose</div>
a) 35px
b) 20px
c) 15px
d) Varies from browser to browser

10) What will be the order of surrounding areas in a CSS box model rendered on the FF browser with HTML strict DTD?
a) Content, padding, margin, border
b) Content, margin, border, padding
d) Content, padding, border, margin
d) Content, border, margin, padding

11) What will be the text size “Universe” with the below declaration

<div style=”font-size:12px;”>World is<div style=”font-size:0.5em;”>VERY small in <div style=”font-size:100%;”>Universe</div></div></div>
a) 12px
b) 6px
c) font size specified for BODY
d) Varies from browser to browser

12) What it will be the value of “x”, when the below code is executed?
<div id=”div1”>HTML</div>
<div id=”div1”>XHTML</div>
<script>
var x=document.getElementById(“div1”).firstChild.nodeValue
</script>
a) HTML
b) XHTML
c) JavaScript execution error
d) Varies from browser to browser

13) What will be the window title of the browser when the below code is inside one single HTML file?

<html>
<head><title>First document</title></head>
<body><h1>First document</h1></body>
</html>
<html>
<head><title>Second document</title></head>
<body><h1>Second document</h1></body>
</html>
a) In IE – “First document”
b) In FF – Second document”
c) Both IE & FF  – “Second document”
d) Both IE & FF – “First document”
e) Varies from browser to browser

14) Select all the CSS hack(s) that IE6 can understand for class red
<p class=”red”>text</p>
<!—[if IE 6]> .red{color:red}>![endif]–>
.red{_color:red}
.red{*color:red}
* html .red{color:red}
.red{color:red}
a) Line 1, 3
b) Line 2, 3
c) Line 2, 4
d) Line 1, 2, 4
e) All of the above

15) What will be value of X when the below JavaScript code is executed?
Var a = new Array(2);
a[4] = 10;
X=a[3];
a) JavaScript execution error
b) “” (empty)
c) null
d) undefined

16) What will be the alert message shown to user after the execution of below code
<script>
var global, val =10;
function test(){
if(global) val=11;
else val=12;

}
window.onload=test;
alert(val);
</script>
a) 11
b) 12
c) 10
d) JavaScript execution error

17) In hyperlink what should be the target attribute to open a new window?
a) _blank
b) _new
c) _frame
d) All of the above
e) None of the above

18) Which function(s) will be triggered when the user clicks the “submit” button?
<form method=”post” onsubmit=”validate();”>
Address1:<input type=”text” name=”address1” id=”address1”>
<input type=”submit” name=”btnSubmit” id=”btnSubmit” value=”Submit” onclick=”validateNew();”>
</form>
a) validate()
b) validateNew()
c) both a & b
d) JavaScript execution error

19. What will be the output when the button Login is clicked?
<script language=”javascript” type=”text/javascript” src=”validation.js”>
function show(args){
alert(args);
}
</script>
<form>
<input type=”button” name=”bLogin” value=”login” onclick=”show(this.value);”/>
</form>
a) login
b) undefined
c) null
d) JavaScript execution error

20) To set the background image horizontally and vertically center for a page what property needs to be defined along with the below declaration
body{
background-color:#ffffff;
background-image: url(flowers_bg.jpg);
background-repeat: no-repeat;
}
a) background-position: center center
b) background-image-align: center center
c) background-position: center middle
d) background-image-position: center center

Date:
On 24th September 2009

Time:
11.00 am

Venue:
ebay paypal (client of csc)
Futura IT Park
Block A, 1st Floor,
No.334, Old Mahabalipuram Road,
Sholinganallur,
Chennai – 600 019.

Skill set:
html, css, core javascript

Answers

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 150 other followers